Individuele ondersteuning

Praktijk Geldersoord biedt één op één ondersteuning en begeleiding aan volwassenen en jongeren op het gebied van verlies & rouw en persoonlijke ontwikkeling.

Verlies & rouw / persoonlijke ontwikkeling

Verlies & rouw / persoonlijke ontwikkeling

Onze rugzak
De rugzak is naar ons gevoel een mooie metafoor om uitdrukking te geven aan wat het leven met ons doet.

Iedereen heeft een rugzak gevuld met ervaringen. Dat kunnen mooie ervaringen zijn, maar ook moeilijke, verlies-ervaringen. Zoals verlies van een dierbare door overlijden, verlies van een relatie (scheiding), verlies van werk, gezondheid, dromen, verwachtingen etc.
Iedere rugzak is uniek. De rugzak staat voor jouw levenservaring en persoonlijke ontwikkeling. De rugzak maakt je tot de persoon die je vandaag bent.

Maar nu. Wat er met je is gebeurd, heeft alles anders gemaakt. Ook de inhoud van jouw rugzak. Het gewicht is anders, het voelt anders, het brengt je behoorlijk uit balans. Ook zonder directe aanleiding kan jouw rugzak moeilijk te dragen zijn. Waar ligt dat toch aan?

Wij kunnen je helpen om weer in evenwicht te komen. Wij bieden jou een veilige omgeving waarin we kijken wat nodig is om jouw rugzak (weer) draagbaar te maken. Zodat je weer verder kunt.

Werkwijze

Werkwijze

De intake
Na je aanmelding plannen we een intakegesprek. Tijdens de intake leggen we uit hoe we te werk gaan en kan jij bepalen of je bij ons je hulpvraag wilt aanpakken.

De vervolgsessies
Doorgaans gaan we uit van 5 á 6 gesprekken. Afhankelijk van de aard van jouw hulpvraag of wensen en de urgentie bepalen we samen de frequentie van de sessies.

Wij werken volgens de uitgangspunten van de Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie. Bij deze vorm van begeleiding houden we de analysefase kort zodat we snel kunnen gaan werken aan wat jij wil bereiken. Onze aanpak is bijzonder omdat wij werken op een doelgerichte, heldere en gestructureerde wijze.

Waar nodig vullen we aan met andere methodieken, afhankelijk van de hulpvraag. Daarmee zorgen we voor maatwerk. Voice Dialogue is een voorbeeld van een aanvullende methodiek; we onderzoeken hierbij met elkaar welke verschillende kanten jij hebt. Kanten die jouw doen en laten beïnvloeden. Hoe werkt dat, of liever gezegd, hoe werk jij? En hoe kan je dat sturen?

Home Trainingen & workshops Over ons Tarieven & contact