Over ons

Om je alvast een indruk te geven van wie wij zijn en wat onze achtergrond is, stellen we ons graag kort aan je voor.

Hester Filius

Hester Filius

Mijn naam is Hester Filius, gediplomeerd verlies-, rouw- en stervensbegeleider.
Vanuit mijn persoonlijke ervaringen en mijn ervaring in de palliatieve terminale zorg, is mijn belangstelling ontstaan voor dit vak. Wat mij intrigeert is dat iets wat zo universeel is als verlies, zo verschillend wordt ervaren en gehanteerd. Daarnaast is het omgaan met verlies voor mij één van de meest wezenlijke dingen in het leven, het gaat ergens over. Het doet ertoe.

Ik ben geschoold aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Daar heb ik de tweejarige post-HBO opleiding Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding gevolgd. Hierbij is naast de basisvorming aandacht geweest voor specifieke vormen van rouw en verlies, zoals rouw bij kinderen en jong volwassenen, gecompliceerde rouw, rouw na zelfdoding, rouw bij echtscheiding en rouw bij ziekte.

Naast begeleider bij verlies ben ik (CRKBO geregistreerd) trainer op het gebied van sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Dus naast de individuele ondersteuning, begeleid ik ook groepen bij trainingen en workshops.

Ron van Rossum

Ron van Rossum

Mijn naam is Ron van Rossum, gediplomeerd counselor/coach.
Vanuit verschillende leidinggevende functies in het voortgezet (speciaal) onderwijs en mijn ervaring als docentencoach en begeleider passend onderwijs, heb ik ervaren hoe verschillend scholieren en professionals met taken om kunnen gaan en wat de daarbij behorende prestatiedruk met hen kan doen.

Gedrag en de diversiteit in de omgang met verwachtingen en onverwachte gebeurtenissen hebben altijd mijn bijzondere interesse gehad, vandaar mijn scholing als counselor/coach bij de Academie voor Counseling en Coaching in Den Haag, met als specialisatie: stress.

Mijn kennis en ervaring wil ik graag inzetten om scholieren en volwassenen die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling verder te helpen.
Ik vind het boeiend om aan te voelen en te begrijpen waar jij mee worstelt. Het is voor mij een uitdaging om je te helpen jezelf beter te begrijpen, oog te krijgen voor je valkuilen en patronen en je te ondersteunen bij het vergroten van de regie over jouw leven.

Home Individuele ondersteuning Trainingen & workshops Tarieven & contact